Mariborska transverzala

Predstavljamo vam ….Mariborsko transverzalo

»Pot do osvojitve najvišjih vrhov sveta, se začne na najnižjem domačem gričku« to vodilo nas naj spremlja na vseh področjih in obdobjih življenja.

Večina nas začne dan z odhodom v šolo, službo ali kakšno drugo aktivnostjo. Na poti pa se nam pogled velikokrat ustavi na Pohorju ali na katerem od vinorodnih gričev, ki obdajajo Maribor. Globoko v sebi začutimo objem narave, ki nam želi povedati, da bo poskrbela za nas in nas poveže v eno veliko celoto. Če le znamo prisluhniti govoru narave,  začutimo notranji mir in moč , kar je dovolj, da življenje resnično živimo.

Namen Mariborske transverzale je spoznati mesto in okolico malo drugače kot smo navajeni.  Skozi pohode na 10 mariborskih gričev, bomo spoznali Maribor in okolico iz različnih perspektiv. Srečali se bomo z zgodovino mesta, s pravljičnimi pripovedkami, turistično ponudbo, ter izvedeli zakaj smo lahko ponosni na naš Maribor in začutili njegovo pravo sporočilo Maribora.

V času Športne pomladi je naša želja, da se vas čim več aktivno povzpne na katerega od vrhov, katerih opise poti najdete v vodniku, ki si ga lahko brezplačno prenesete. Pohodi so individualne narave in vašemu navdihu prepuščamo odločitev kdaj in ob kateri uri se boste kam odpravili.